Tuesday 22 January 2013

VANAEMA MUNAKASTE

Mäletan lapsepõlvest seda kastete iga laupäev kui oli saunapäev ja olime vanaema juures, ta tegi seda alati ja see maitse oli imeline, et tihti sõin ainult paljast munakastet. 

1 spl (kuhjaga) nisujahu
2-3 tk muna
3 dl piima
soola
200 g suitsutatud sealiha või peekonit (nt Maamehesinki)
1 tk keskmine sibul
rohelist sibulat
Klopi väikeses kausis munad jahuga ühtlaseks, siis klopi juurde piim. Maitsesta soolaga. 
Lõika suitsusealiha kuubikuteks, haki sibul peenelt. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, siis lisa singikuubikud ning prae ümberringi kuldseks. Praadimise käigus peaks lisanduma piisavalt rasva lihakuubikutest. Lisa sibul ning prae mõõdukal tulel pidevalt segades 5-7 minutit, kuni sibul on kuldne. Vala peale munapiim ning kuumuta pidevalt puulusikaga segades umbes 10 minutit, kuni munasegu on hüübinud. Puista peale hakitud rohelist sibulat ning serveeri keedetud kartulite ning rukkileivaga. Head isu!

NB! Singi ei pea lisama kui soovi pole, sest originaal retsept on ilma singita.

No comments: