Sunday 19 October 2014

POOLIKUD MUNAD




5 keedetud muna
majoneesi
sinepit
soola
musta pipart
Kaunistamiseks: 
kalamarja
värsket tilli

Pane munad külma veega keema ja keeda kõvaks 10-15 minutit. Jahuta täiesti maha ja koori ettevaatlikult, et munad katki ei läheks. Lõika munad keskelt pooleks ja eemalda väikse lusika abil kaussi munakollased.
Lisa munakollastele maitse järgi soola, musta pipart, sinepit ja majoneesi. Püreesta nüüd kollased kahvli abil või saumikseriga. Kui tahad valge sisse kreemi pritsida, siis kreem peab olema mõnusalt kreemikas ja mitte väga vedel, sest siis ei säili kollase ilus kuju. Nüüd tõsta kreem munavalge sisse lusika abil või pritsi tordipritsi abil. Kaunista pealt kalamarja ja tilliga või millegi muuga, vastavalt oma fantaasia järgi.

NB! Munakollase kreemi võib maitsestaga ka võiga ja palju muuga mille järgi isu on. Kreemi sisse võib lisada ka avokaadot, mis on ka väga maitsev ja tervislik. Ja munakollase kreemi alla võib nt panna vürtsikilu, suitsukana, ananass või muud maitseks.

Head isu!

No comments: